De beste tv-reclame aller tijden?

De STER, die club die reclames uitzendt tussen de televisieprogramma’s bij de publieke omroep door, bestaat 50 jaar. En ter gelegenheid daarvan willen ze van u weten welke tv-reclame bij u het best is blijven hangen. Inmiddels zijn ze al zo ver dat er van alle -ooit- prijswinnende commercials nog maar 12 over zijn. Quote van de site: Deze commercials zijn volgens de jury ‘gegrift in onze collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben. Nou ja, da’s reclametaal, zeg maar, dan doe je iets met immens authentieke, ambachtelijke en ultieme bijvoeglijke naamwoorden.

Neemt niet weg dat het erg leuk is om de hoogtepunten van 50 jaar jaar televisiereclame te bekijken. En te ontdekken dat er te weinig Centraal Beheer in de top 12 staat. Of dat er zelfs in de top 50 al pareltjes ontbreken, zoals de reclame voor Postgiro, melk en.. nou ja noem maar op. Die kunt u overigens wel zien op de site van het Reclamearsenaal (beetje retro-internet is die site, maar goed).

P.S.: Dat de url ‘welovereclame.nl’ is, vind ik dan weer een akelige misser. www.wijhoudenvanreclame.nl is gewoon vrij… (althans nu nog, op het moment van schrijven).