Waar is het evenement gebleven?

Vandaag zag ik het weer: de aankondiging van een event. In mijn woonplaats, zonder internationale ambities, maar gewoon voor plaats- en streekgenoten. Een event. Was dat vroeger niet gewoon een evenement? Waar is dat woord gebleven en waarom is een event aantrekkelijker dan een evenement? Het is mij een raadsel.

Net zoals ik niet weet waarom onderwerpen tegenwoordig issues zijn en waarom gemak convenience is. Laat staan dat ik weet waarom een levensstijl een lifestyle is. Niet dat ik nu direct wil pleiten voor de Franse opvatting dat er voor ieder ander woord een Frans woord moet worden bedacht, daarmee zijn we in onze taal te laat en dat zou verwarring in de hand werken. Buitenlandse woorden bevuilen al eeuwen onze eigen taal en dat is niet erg. Het gebeurt. Maar goede, bestaande Nederlandse woorden vervangen door Amerikaanse? Nee, dat moet we niet doen, da’s zonde.